Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Fernisering af ny kunstudstilling af Leo Elmbirk

JAN
29

Fernisering af ny kunstudstilling af Leo Elmbirk


Dato Søndag d. 29. januar 2023, kl. 11:30
Sted Himmelev Kirke, Fynsvej 69, 4000 Roskilde
Medvirkende
Kunstner Leo Elmbirk
Fernisering af ny kunstudstilling af Leo Elmbirk

Sofastykker

Det er en udbredt opfattelse, at kunst ikke må være ”pæn” - tværtimod må den gerne krasse og provokere. Men det er ikke det jeg tilstræber med mine billeder. Når jeg kalder udstillingen ”Sofastykker”, så er det fordi, jeg gerne ser, at billederne består ”sofaprøven”: Vil jeg have dette billede hængende over min sofa? Et billede er med til at skabe stemningen i et rum, og man skal være varsom med, hvad man hænger op. For mig skal et billede helst afgive en positiv energi - bringe lys, varme og liv ind rummet.

Mine billeder er ofte inspireret af naturen og lyset, men begivenheder i mit liv kan være udgangspunkt for billeder med et mere symbolsk indhold. Uanset hvad der har inspireret, så er selve maleprocessen en meditativ proces, hvor jeg går i en form for dialog med det, der sker på lærredet. Det er ikke et spørgsmål om at få billedet til at ligne men om at nå frem til en følelse af, at nu lever det - og jeg med det. Og måske kan du også finde den samme bølgelængde!

Ved ferniseringen fortæller Leo lidt om kunstværkerne og om processen bag dem. der er naturligvis et glas bobler og hyggeligt selskab. Og i den følgende tid kan du lægge vejen forbi og se billederne i sognegårdens åbningstid.