Sommerkoncert: Færøske toner

Trekroner Kirke, Lysalleen 29, 4000 Roskilde
Gøtu Kirkju Ungdómskór
Gratis entré

Gøtu Kirkju Ungdómskór (Gøtu Kirkes Ungdomskor) er et ungdomskor, med både piger og drenge i alderen 14-30 år. Koret blev stiftet i 2011.

Koret skulle været en tur i Belgien denne sommer i forbindelse med World Choir Games, men dette er nu udsat til sommeren 2021. I den forbindelse skulle koret afholde én koncert i Danmark, men dette har vi nu udvidet til en 5-dagers tur her i Danmark.

Koret har i 2020 havt 34 medlemmer, der gennem året deltager aktivt ved gudstjenestelivet i den færøske folkekirke. Derudover har koret en omfattende koncertvirksomhed både i ind- og udland. Koret deltager også på internationale konkurrencer, og vandt bl.a. et guld og 1 plads på den Johannes Brahms Internationale Korfestival i Tyskland, sommeren 2019.

På korets Danmarkstur tæller koret 27 sangere. Dette er også tradionelt den størrelse, koret har. Til koncerterne i Danmark vil koret fremføre et program bestående af klassiske korværk, samt et populært udvalg af Spirituals. Komponisterne og arrangørerne bag programmet er bl.a. Johannes Brahms, Gibbs, René Clausen, Símun Hammer, Erics Esenwalds, Larry L.Fleming, John Rutter, Ola Gjeilo, John Farmer, Claudio Monteverdi, Giovanni Gabrieli og Jack Halloran.

Det er med stor glæde at vi får denne mulighed for at fremføre vores program her i Danmark, og vi håber at så mange som muligt vil dele koncertoplevelsen sammen med os.

De som ønsker at vide lidt mere om koret, kan besøge korets facebook side: https://www.facebook.com/gchoi... .

Denne er hovedsagelig på færøsk, men der ligger dog lidt engelske info der, samt en god del billeder og vidoklip.

Gratis entré.