Dato Lørdag d. 6. februar 2021, Kl. 15:00 til kl. 16:00
UDSKUDT Koncert med færøsk kor- og orgelmusik

Húsakórid under ledelse af Tóra Vestergaard, og organist Inger Svendsen, synger og spiller musik af bl.a. den færøske komponist Jógvan Waagstein.

Jógvan Waagstein, født 1879, var domorganist i Torshavn Domkirke fra 1904 til sin død i 1949. Hans arbejde med at indsamle færøske kirkemelodier og bearbejde dem til brug i kirkerne var af meget stor betydning.
Han var sang- og musiklærer og udgav bøger og andet materiale til brug for sangundervisningen, og var desuden en af færøsk billedkunsts pionerer og har i en lang række malerier beskrevet det færøske landskab, som ingen havde gjort før.

Jógvan Waagstein komponerede mange færøske fædrelandssange og andet nyere lyrik, f.eks. fra digterne Janus Djurhuus, Hans A. Djurhuus og Christian Matras. 32 af disse melodier findes i det færøske folks sangbog, Songbók Føroya Fólks.

I september 2019 blev en buste af Jógvan Waagstein afsløret i Klaksvík's bypark i anledning af 140 året for hans fødsel.

Húsakórið blev stiftet i 1971 af færøske studenter i København og har i mange år været et samlingspunkt for sangglade færinger i Danmark. Húsakórið  er karakteriseret af fællesskab, glæde og et højt ambitionsniveau.

Korets dirigent, Tóra Vestergaard, er uddannet kandidat i Musikpædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med hovedfagene korledelse, klassisk sang og sangpædagogik. I tillæg har hun en kandidatgrad i klassisk korledelse ved Syddansk Musikkonservatorium.

Koret optræder i deres flotte folkedragter.