Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert med Roskilde Domkirkes Pigekor og Jakob Lundbak

SEP
26

Koncert med Roskilde Domkirkes Pigekor og Jakob Lundbak


Dato Søndag d. 26. september 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Sted Trekroner Kirke, Lysalleen 29, 4000 Roskilde
Medvirkende
Roskilde Domkirkes Pigekor og Jakob Lundbak
Koncert med Roskilde Domkirkes Pigekor og Jakob Lundbak

Roskilde Domkirkes Pigekor

Roskilde Domkirkes Pigekor tæller 38 piger i alderen 14–22 år. Alle er erfarne korsangere, der har flere års rutine bag sig fra Børnekoret og senere Juniorkoret, før de bliver optaget i Pigekoret.

 

Pigekoret arbejder både med gamle sangtraditioner og helt ny musik – kirkeligt som verdsligt – herunder også værker bestilt og komponeret specielt til koret. Med støtte fra Statens Kunstfond har Roskilde Domkirkes Pigekor i 2012 uropført ”Seks latinske motetter” af John Frandsen og i 2014 ”I mørkets stjernegnist” af Irene Becker og Paul Arnbak. Sidstnævnte udkom på CD i august 2015.

 

I juli 2017 deltog Roskilde Domkirkes Pigekor i en international korkonkurrence i Riga og kom hjem med et sølvdiplom, og de flotte takter fortsatte i Göteborg i august 2019, hvor det blev til en sølvmedajle i kategorien ‘Kirkemusik med akkompagnement’ i European Champions Competition.

 

Christa Brix Hauser

Roskilde Domkirkes Pigekor ledes af Christa Brix Hauser, der i 2019 har kunnet fejre 15 års jubilæum som kantor for koret. Christa Brix Hauser er konservatorieuddannet sanger og kommer fra en baggrund som sanger i Radiokammerkoret og Ars Nova.