Dato Søndag d. 26. september 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Roskilde Domkirkes Pigekor og Jakob Lundbak

Roskilde Domkirkes Pigekor

Roskilde Domkirkes Pigekor tæller 38 piger i alderen 14–22 år. Alle er erfarne korsangere, der har flere års rutine bag sig fra Børnekoret og senere Juniorkoret, før de bliver optaget i Pigekoret.

Pigekoret arbejder både med gamle sangtraditioner og helt ny musik – kirkeligt som verdsligt – herunder også værker bestilt og komponeret specielt til koret. Med støtte fra Statens Kunstfond har Roskilde Domkirkes Pigekor i 2012 uropført ”Seks latinske motetter” af John Frandsen og i 2014 ”I mørkets stjernegnist” af Irene Becker og Paul Arnbak. Sidstnævnte udkom på CD i august 2015.

I juli 2017 deltog Roskilde Domkirkes Pigekor i en international korkonkurrence i Riga og kom hjem med et sølvdiplom, og de flotte takter fortsatte i Göteborg i august 2019, hvor det blev til en sølvmedajle i kategorien ‘Kirkemusik med akkompagnement’ i European Champions Competition.

Christa Brix Hauser

Roskilde Domkirkes Pigekor ledes af Christa Brix Hauser, der i 2019 har kunnet fejre 15 års jubilæum som kantor for koret. Christa Brix Hauser er konservatorieuddannet sanger og kommer fra en baggrund som sanger i Radiokammerkoret og Ars Nova.